ICON_1601_coverICON #01 2016

I vårnumret av ICON möter du dame Stephanie Shirley, entreprenören som startade ett mjukvaruföretag med endast kvinnor anställda – 1962. Shirley adlades, blev en av Storbritanniens rikaste personer och har vigt sitt liv åt filantropi. Samtidigt var hennes liv i fritt fall. För 15 år sedan slutade kocken Alain Passard att servera kött. Då lämnade både personal och gäster hans restaurang L’Arpege. I dag har han tre Michelinstjärnor och hyllas som en grönsakspionjär. ICON besöker hans restaurang i Paris. Deeyah Khan sadlade om från popstjärna till dokumentärfilmare. För sin debut om hedersmord vann hon en Emmy 2013, nu är hon tillbaka med nya dokumentären Jihad: A Story of The OthersIndien är världens tredje största utsläppsland av växthusgaser. Nu ska man skapa 100 städer, så kallade Smart Cities, som drivs av klimatsmarta lösningar.  Dessutom: Susanne Ljung berättar historien om Ritz Paris, på besök vid världens största klädåtervinning i tyska Wolfen, allt du behöver veta om choklad, Leif Pagrotskys nya jobb på Manhattan, Michael Elmenbeck samlar svenska konstnärer i utställning och Sabina Wizander på Creandum pratar techinvesteringar. Du får även 40 sidor med vårens mest inspirerande mode.