Porträtt_ICON_201508070159_Final kopia

 

Om ICON

 

Med ICON vill vi ge dig ett magasin och en röst som sätter agendan i stället för att följa den. Vi skapade ICON hösten 2011 för att hitta nya inspiratörer, fenomen och historier i ett likartat medieutbud som hade fastnat i fixeringen vid månadsaktuella kändisar.
Under de fyra år vi har hållit på har vi kastat oss tvärt mellan ämnen: från lyxindustrins Paris till tjuvjakten i Centralafrikanska republiken. Från gränsbrytande nyhetsjournalistik i Mellanöstern till svenska stjärnprofessorer på världens mest framstående universitet. Vi har gjort över 200 reportage och besökt över 40 länder runt om i världen. En bra historia har inga gränser.

 

 

Nyfikenheten, berättarlusten och kvalitetsambitionen genomsyrar allt vi tar oss för, vi är övertygade om att god journalistik görs med stort tålamod, med en egen röst, och på plats i den verkliga världen. Telefoner, virtual reality och Skype i all ära. Tekniken räcker långt, men den räcker inte hela vägen.

ICON Magazine och iconmagazine.se ska vara en unik upplevelse för dig som lägger din tid i våra händer. Annorlunda historier och fenomen som kan väcka tankar, lära och inspirera oss till förändring. Det behövs i en värld som blir allt mer komplex och står inför stora utmaningar. Vi har ibland kritiserats för att vara för positiva. Det får oss bara att öka skärpan ytterligare. Vi är optimistiska, men vi är inte naiva.
Nu kör vi.

 

Icon Magazine,
Birger Jarlsgatan 57 A c/o Spinn 113 57 Stockholm, Maila redaktionen:
red@iconmagazine.se