Icon2_Nobu-400x495

Icon #02 2011

OM SUSHIKOCKEN NOBU MATSUHISA OCH SKRÄCKMÄSTAREN STEPHEN KING

På 30 år gjorde Nobuyuki Matsuhisa sushi till ett globalt matfenomen. Han hyllades av Hollywood och blev den japanska matlagningens ansikte för en hel värld. Men förlusterna på vägen dit var enorma.

Stephen King har sålt 350 miljoner böcker och sågats i 30 år. Men trots svidande kritik och drogmissbruk har han aldrig gett upp. Vad driver honom – efter 49 böcker – att fortsätta? Icon har som första svenska tidning på 20 år intervjuat skräckmästaren från Maine.

Efter sex års arbete och hundratals miljoner kronor i utvecklingskostnader släpper svenska spelstudion Dice Battlefield 3. En succé är ett måste. Men i deras väg står världens mest framgångsrika actionspelserie, ärkerivalen Call of Duty.

Dessutom: Petra Wadström räddar tiotusentals liv med sin uppfinning solvatten, det svenska matundret Frantzén/Lindeberg, kändisskap som säljer, Berlin – kan den tyska huvudstaden lyfta sig ur sin ekonomiska kris utan att tappa charmen?, sex av landets bästa gallerister om samtidskonst och semesterstil i Rio de Janeiro.

Samt: High Five med Nathalie Schuterman, Jan Gradvall om David Bowies barndomsrötter, Vad händer om Stockholm blir en megastad?, Johan Lindebergs ikon, Annina Rabe om Nobelpriset i litteratur, Martin Gelin om det amerikanska valet och mycket mer.