ICON1202_OMS_web-399x520

Icon #02 2012

OM POLITIKERN MARGOT WALLSTRÖM OCH SLAKTAREN DARIO CECCHINI

Socialdemokratin i Sverige var i kris och sex hundra mil därifrån stod FN-delegaten Margot Wallström mitt i sitt livs prövning: att bekämpa sexuellt våld mot kvinnor. Icon tecknar ett unikt porträtt av den svenska toppolitikern som offrat både partiliv och privatliv för att förändra världen.

När de toskanska t-benstekarna förbjöds 2001 var det en man som vägrade ge upp kampen. I dag är Dario Cecchini en gastronomisk hjälte, som har förvandlat lilla Panzano i Italien till den internationella köttrendens epicentrum.

Den hjälpte forskare på Antarktis att bevaka jordens smältande poler och var en av våra mest framgångsrika exporter. Så varför har isbrytaren Oden kallats tillbaka till Sverige? Icon besöker fartyget som har skapat en diplomatisk kris mellan Sverige och USA.

Dessutom: Anrika Hermés, Saint Martin – Karibiens kulinariska knytpunkt, manusförfattaren Dustin Lance Black, svenska IT-undret Soundcloud, semesterstil i Miami och sex läkare om hälsa och stil.

Samt: High Five med Michael Bastian, Jan Gradvall om ursprunget till vår tids stora musikgenrer, Hur snabbt kan människan springa?, Hanna Mellin om tv-hallåor, Per Styregård om framtidens krogar, Carina Bergs ikon och mycket mer.