Icon2_Yvon-400x520

Icon #02 2013

OM MILJÖMILJARDÄREN YVON CHOUINARD

Grundaren av klädmärket Patagonia tillbringar hellre sin tid klättrandes i berg eller surfandes på hav än på kontoret. Följ med hem till miljardären och miljökämpen Yvon Chouinard som har fått en helt värld att tänka om.

Rudy Kurniawan var världens hetaste vinsamlare och hans flaskor såldes på auktionshus för tiotals miljoner kronor. I dag står han inför rätta och riskerar 20 års fängelse. Icon synar vinkopieringens värld och möter människorna bakom tidernas största vinbedrägeri.

Vad är synen på svenskt mode från ett globalt perspektiv? Och hur är det att jobba med några av världens största varumärken? Icon reser till New York, Paris och Milano och talar med svenskarna i den internationella modetoppen.

Den tvåfaldigt Oscarsbelönade Kevin Spacey gör nu huvudrollen som hämdlysten politiker i Netflixserien House of Cards. Hur ser Spacey själv på politik och underhållning – hör de ihop?

Dessutom: Bakom varje klädmärkes vision finns en vd – Icon träffar sex av Sveriges stiligaste, Varför älskar vi surdegsbröd? Charlotta och David Zetterström på Fabrique har svaret, Icon möter våren i moderiktiga Milano.

Samt: Jan Gravdall om existentialism och naturfilmer, Petra Medes favoriter, vad händer efter döden?, fascinerande fakta om sex, Maja Persson om varför ultimate fighting är mer populärt än någonsin, Olle Ljungströms ikon… och mycket mer.