Icon3_Eva-400x496

Icon #03 2011

OM EKOTURISMENS DROTTNING EVA MALMSTRÖM SHIVDASANI OCH UPPFINNAREN HÅKAN LANS

Hon har byggt ett globalt hotellimperium som sätter agendan för ekoturismen. Nu definierar Eva Malmström Shivdasani världens syn på lyx. Icon reser till Maldiverna för att träffa en av miljörörelsens hemligaste makthavare.

Han är Sveriges främsta uppfinnare med innovationer som påverkar hela vår värld. Men Håkan Lans liv har i 30 års tid varit en härva av rättsprocesser, hot och mystiska inbrott. Nu riskerar han att försättas i personlig konkurs.

Den globala lyxindustrin omsätter 1680 miljarder kronor per år. Stommen i den ekonomin är parfymer. Icon reser till Grasse för att träffa rosodlaren Joseph Mul som har odlat blommor år Chanel No 5 i 80 år.

Dessutom:
 São Paulo – världens helikoptertätaste stad, godis, Pink’s hot dogs i Los Angeles, Oscar Engelbert vill ge Stockholm arkitektur i världsklass, sex nyckelpersoner i finansvärlden om stil och mode i mytomspunna Marrakech.

Samt:
 High Five med Danyel Couet, Jan Gradvall om sitt sorgfyllda möte med Joan Didion, Vad händer om vi slutar äta kött?, Jonna Bergh om Duff McKagan, Lars Berge om HIV, prinsessan Märtha Louise ikon och mycket mer.