Icon03_Slash-400x497

Icon #03 2012

OM GITARRHJÄLTEN SLASH OCH INREDAREN ILSE CRAWFORD

Med ett magiskt gitarrspel, en patenterad image och Guns N’ Roses i ryggen blev han den ultimata symbolen för rockmyten. En framgång som höll på att kosta honom livet. Men Saul ”Slash” Hudson återuppstod och omfamnades av en ny generation fans.

Varför trivs vi i vissa miljöer men inte i andra? En kvinna i London sitter på svaret. Icon åker hem till Ilse Crawford – inredaren som grundade Elle Decoration och skapade den moderna inredningsboomen.

Varje år produceras tusentals ton radioaktivt kärnavfall, livsfarligt för allt levande i hundra tusen år framåt. Hur ska det förvaras? Och var? I finska Onkalo byggs just nu världens första slutförvar för kärnbränsle.

Dessutom: Mikael Jönsson – matrebellen som sadlade om från advokat till stjärnkock i London, historien om safari, Crowdfunding – allt fler projekt blir verklighet tack vare privata donationer, Anders Wilhelmsons uppfinning Peepoo , vårvindar i Portovenere och sex tv-profiler om trender.

Samt: High Five med Efva Attling, Jan Gradvall framtidsfilosoferar med hjälp av William Gibson, Vilket land äger polerna?, Göran Rosenberg om Pulitzerpriset, Annika Nordengren Christensen om Facebooks börsintroduktion, Leila Lindholms ikon och mycket mer.