Icon3_Noomi-398x520

ICON #03 2013

OM SKÅDESPELAREN NOOMI RAPACE

Hollywood har trollbundits av Noomi Rapace. Johnny Depp köper presenter och Gary Oldman vill spela in film. Men vem är den Greta Garbo-lika svenskan som vägrar säga ett ljud om sitt privatliv? Icon följer Noomi Rapace under en månad – från Stockholm till Los Angeles och New York.

I en gigantisk frysbox på Svalbard lagras jordens alla frösorter. Där, nedsprängd i permanent kyla, ska den stå emot atombomber, meteoriter och global uppvärmning. Men vad ska vi egentligen göra med en miljon frön?

Hiroshi Ishiguro har kommit längst i världen med att realisera idén om att återskapa sig själv som maskin. Icon träffar honom i Osaka i Japan för att tala om gränserna mellan människa och maskin.

Fiskbestånden i de svenska haven sjunker. Hur äter man fisk utan att vara en miljöbov?

Dessutom: Jo Nesbø har sålt 18 miljoner böcker – hur ser han på begreppen framgång och motgång?, förra året skrevs 17 miljoner svenska blogginlägg – vi möter sex inflytelserika bloggare, Icon följer organisationen Vision For All till Nicaragua för att dela ut glasögon och möter försommaren i träningstrendiga New York.

Samt: Jan Gradvall om vårt likebeteende, Emma Wiklunds favoriter, när i livet är du som smartast?, fascinerande fakta om monarki, Maria Wetterstrand om varför hon fascineras av sporten snooker, Fredrik Wikingssons ikon… och mycket mer.