Icon1_Chris-400x497

Icon #01 2012

OM MUSIKLEGENDEN CHRIS BLACKWELL OCH NYHETSKANALEN AL JAZEERA

Hur fick en vit pojke från Jamaicas överklass hela världen att lyssna på reggae? Icon reser till Karibien och träffar Chris Blackwell, musiklegenden som räddades av rastafaris, upptäckte Bob Marley och grundade Island Records – historiens största oberoende skivbolag.

Deras reportrar har hotats och fängslats. Kontoren i Afghanistan och Irak har bombats. Varför, och för vem, är tv-kanalen Al Jazeera farlig? Icon besöker huvudredaktionen i Qatar och möter journalisterna som har vidgat världens sätt att se på nyheter.

Icon följer en av de mest anlitade svenska formgivarna ute i världen – Monica Förster.

Dessutom: Megastaden Shanghai, vem blir den nya stjärnan i det spanska köket efter El Bulli?, arkitekten Magnus Larsson vill stoppa ökenspridningen, svenske fotografen Leif-Erik Nygårds tog den sista bilden på Marilyn Monroe, fashionabla Cortina och sex designprofiler om möbler och mode.

Samt
: High Five med Alexandra Charles, Vad händer om ett land går i konkurs?, Agnes Braunerhielm om modeveckorna, Karin Johannisson om tanken på jordens undergång, Alexander Bards ikon och mycket mer.