Icon4_Gessle-398x520

ICON #04 2013

OM POPGÅTAN PER GESSLE

Han har sålt över 60 miljoner album, toppat Billboardlistan fyra gånger och skriver pophits som omfamnas av alla generationer. Ändå är Per Gessle oerhört provocerande för många svenskar. Icon reser till Halmstad för att lösa popgåtan Gessle.

Vad är en kändis värd? Och vem utnyttjar vem i skvallerindustrin? Vi följer en svensk paparazzifotograf i Los Angeles och bevittnar ett världsscoop i realtid.

Den skandinaviska matvågen har etsat sig fast i New York. Vi pratar svensk mat med krögarna Rick Wahlstedt, Håkan Swahn, Marcus Samuelsson och Fredrik Berselius.

Sajten Buzzfeed har 40 miljoner besökare per månad. Icon träffar grundaren och it-stjärnan Jonah Peretti.

Dessutom: Hur ser H&M:s chefdesigner Ann-Sofie Johansson på människans relation till kläder?, Johan Beckmanns uppfinning hjälper befolkningen i utvecklingsländer att ladda mobiltelefoner, Hur viktigt är konst? – vi träffar sex av Sveriges mest spännande konstnärer och reser till moderiktiga Mallorca.

Samt: Jan Gradvall om friheten i rutiner, Peter Jöbacks favoriter, varför har vi så svårt att ta beslut?, fascinerande fakta om festivaler, Gudrun Schymans ikon, författaren Kristina Ohlsson om sommarläsning… och mycket mer.