Icon5_Russell-398x520

ICON #05 2013

OM HIPHOPLEGENDEN RUSSELL SIMMONS

Med skivbolaget Def Jam gjorde Russell Simmons Beastie Boys, LL Cool J och Jay-Z till stjärnor och förvandlade hiphopkulturen till en miljardindustri. Nästa mål: fred i Mellanöstern, samkönade äktenskap och mer yoga åt folket.

Världens bipopulation minskar. Honungsbin lämnar sina kupor och kommer aldrig tillbaka. Alla grödor som är beroende av pollinering – en tredjedel av all mat som människor äter – är i fara. Vad är det som händer?

Toca Boca gör världens mest nedladdade och högst betygsatta barnspel för surfplattor och smarta telefoner. Den svenske medgrundaren Emil Ovemar tycker att barn borde få spela hur mycket de vill.

Lugn, mjuk, snäll, söt och feminist. Vi träffar kocken Niklas Ekstedt som är övertygad om att restaurangbranschen behöver förändras.

Dessutom: Art directorn Ruth Ansel om hur det är att stå bakom popkulturens största genier, Martin Kellerman om affärssinne, sju av Sveriges bästa reklamare om vårt gemensamma mediala rum.

Samt: Jan Gradvall om den ultimata frisyren, Caroline Hainer om svenska biopics, Cecilia Forss favoriter, luftskeppet Hindenburg, fascinerande fakta om pengar, hur många vänner kan man ha?, sensommar i Stockholms skärgård, Michael Ceras ikon… och mycket mer.