Icon6_Aimee-400x503

Icon #06 2012

OM ELITIDROTTAREN AIMEE MULLINS OCH MUSIKPIONJÄREN THOMAS JOHANSSON

När hon var ett år fattade hennes föräldrar ett livsavgörande beslut. Resultatet hade kunnat bli ett handikapp. Men i stället sporrade det Aimee Mullins till att överträffa vad som ansetts fysiskt möjligt och omkullkasta tusenåriga skönhetsideal. Icon möter ”gepardkvinnan” som bekämpar normalitetsbegreppen i olympiska mästerskap, på modemagasinens omslag och i konstvärldens innersta kretsar.

Med bokningsbolagen EMA Telstar och Live Nation har Thomas Johansson skapat ett nöjesimperium som har lockat världsstjärnor till Sverige och tagit svenska artister, från Abba till Roxette, ut i världen. Möt grabben från Handen som blev en av den globala musikindustrins största pionjärer.

På en asfalterad gatstump i öknen utanför Madinat Zayed i Förenade arabemiraten byter kameler för miljoner ägare. Men när arabvärldens mäktigaste affärsmän deltar med sina djur i den årliga skönhetstävlingen är det mer än bara prispengar som står på spel.

Dessutom:
 Hopp om havets framtid, mikrobryggarna – öljättarnas nya utmanare, varför har Nasa valt att lägga hela sin satellittillverkning hos lilla ÅAC Mirotech i Uppsala?, sex frisörer om hårtrender och sommarstil på Gotland.

Samt: High Five med Andreas Carlsson, väder, hur länge kan vi leva?, Johan Lindskog om semester, kocken Niklas Ekstedts ikon och mycket mer.