Icon6_PA-400x520

ICON #06 2013

OM JOCKEYN PER-ANDERS GRÅBERG

Vägen mot galopptoppen har kantats av personliga tragedier och olyckor. Men drivkraften att vinna är orubblig hos Sveriges bäste jockey. Kommer 38-årige Per-Anders Gråberg att nå sitt mål?

När en blockbuster kostar en halv miljard kronor att producera och det dubbla att marknadsföra måste filmbolagen vara säkra på att få genomslag. Caroline Hainer var filmjournalist i Los Angeles – tills en hatattack fick henne att hoppa av.

Vi träffar Roy Choi, grundare till en av de senaste årens största mattrender. Foodtruckindustrin omsätter 1 miljard dollar per år i USA. Vad kommer att hända i Sverige när regeringen släpper gatumaten fri? Vem blir vår Roy Choi?

Vi skriver alltmer sällan för hand. Vad händer när en färdighet försvinner och ersätts med en annan? Icon följer handstilens utveckling från nödvändighet till lyxprodukt.

Dessutom: Ett nytt ämne upptäcks i Uppsala, Andréexpeditionsexperten Bea Uusma om besatthet, Jan Gradvall om att söka tystnaden, Orup om sin ikon, sex tatuerare om motiv och trender, mode i Bretagne, Vem ska ta över när människan dör? och mycket mer.