Icon7_Avicii-398x520

Icon #07 2012

OM HOUSESTJÄRNAN AVICII OCH ISLANDS ÅTERHÄMTNING

Sverige har drabbats av dansfeber. Med spektakulära liveshower, hårda beats och vansinnig partykultur har housen tagit sig från obskyra källarklubbar till fullsatta fotbollsarenor. Icon berättar historien om klubbkulturens slutgiltiga genombrott och följer genrens största stjärna, Avicii, från Söderstadion till Ibiza.

Ingenstans kollapsade ekonomin så hårt som på Island i slutet av 00-talet. Men 680 miljarder kronor i stadsskulder kan inte sätta stopp för islänningarnas inneboende framåtanda. Med en ny våg av turism och en komiker till borgmästare hägrar ett friare, mer kreativt Reykjavik.

Med sina gerillaverk demokratiserade graffitimålaren Banksy konstvärlden – och i dag höjer hans väggmålningar värdet på hela bostadsområden. Hans identitet fortsätter att vara höljd i dunkel, men myten om honom är snart lika stor som den om jultomten. Är världen utsatt för tidernas största konstkupp?

Dessutom: hamburgare i New York, Plura Jonsson om att åldras, Agnes-Lo Åkerlind bäddar för morgondagens tv, glamour i Acapulco och sex arkitekter om stil.

Samt: High Five med Lotta Lundgren, Jan Gradvall om sina glasögon, flygindustrin, Kan vi bo i rymden?, Konrad Olsson om bokhyllor, Howlin’ Pelles ikon och mycket mer.