Icon7_Essie-400x520

ICON #07 2013

OM NAGELLACKSDROTTNINGEN ESSIE WEINGARTEN

Med passion för färg och en osviklig känsla för trender har hon skakat om skönhetsvärlden. Nagellacksgurun Essie Weingarten berättar om vägen från Las Vegas strippklubbar till brittiska kungahuset.

Miljonavlönade dopningsläkare och elitidrottare tävlar mot allt hårdare kontroller i jakten på sponsorkontrakt och nationell ära. Professor Arne Ljungqvist, vice ordförande i den internationella antidopningsbyrån Wada, gör allt för att stoppa dopningen.

Samtidigt som vi späker oss med 5:2-dieten säljer kokböcker om kakor hundratusentals exemplar och tv-program om desserter drar storpublik. Har Sverige drabbats av en kollektiv sockerchock?

Vi träffar Greg Poehler, advokaten som var avundsjuk på systern Amys liv som komiker. Efter ett slumpartat standupframträdande väcktes Gregs dröm till liv. Nu är han aktuell med tv-serien Welcome to Sweden.

Dessutom: Grundaren av skolan Hyper Island vill förändra hela utbildningssystemet, National Geographics fotograf Mattias Klum om tålamod, sex manusförfattare om att skriva bra, Christer Fuglesang om sin ikon, Jan Gradvall om typografi, Carl Bildt om att resa, mode i Tokyo, Vilken råvara håller dig längst vid liv? och mycket mer.