Icon9_Bond-400x497

Icon #09 2012

OM REKLAMFILMSREGISSÖREN FREDRIK BOND OCH FÄVIKENS MAGNUS NILSSON

Fredrik Bond har i mer än tio år rankats som en av världens bästa reklamfilmsregissörer. Nu gör han sin första Hollywoodfilm med stjärnorna Shia LaBeouf och Evan Rachel Wood. Så varför vet inte Svenska Filminstitutet vem han är? I sin första intervju berättat Bond om den skakiga vägen från en brokig uppväxt i överklassmiljö till det stora genombrottet.

I många år var molekylär matlagning med rymdmaskiner och surrealistiska smaker det modernaste som fanns. Men så kom en okänd 27-åring från Frösön och tände en eld. Icon besöker Magnus Nilsson på Fäviken Magasinet för att ta reda på hur han fick hela världen att längta tillbaka till stenåldern.

Redwoodträden längs Kaliforniens kust är jordens största växter, en del höga som Kaknästornet och andra breda som en husvägg. Hur kommer det sig att människor har sådan lust att hugga ned dem?

Dessutom: kartläggning av den fåfänga fundraisingvärlden kring USA:s presidentpost, Dublin, Mark Wahlberg om livet som producent och hamburgerrestaurangsägare, Danica Kragics robotar, 1930-talsromantik i Lissabon och sex stylister bjuder på sina expertknep.

Samt: High Five med Anna Lindmarker, Jan Gradvall om crawlkurser för vuxna, James Bond, Kan man leva på piller?, Kjell Häglund om tv-tittande, Sofi Fahrmans ikon och mycket mer.