Icon10_Kling-398x520

 

Icon #10 2012

OM BLOGGPIONJÄRERNA ELIN KLING OCH CHRISTIAN REMRÖD

De hånades av eliten, men älskades av folket. I dag lär bloggpionjärerna Elin Kling och Christian Remröd de globala klädjättarna hur man tjänar miljoner på nätet. Icon har följt två av modevärldens nya vinnare under några hektiska dygn i New York.

Vem övertygar Miuccia Prada om att hon bara måste äga en formalinindränkt haj för 80 miljoner kronor? Vi avslöjar orsaken till konsthypen och möter galleristen Tony Shafrazi, som har varit med och blåst upp konstbubblan i 40 år.

Sverige importerar 750 000 ton avfall om året. Icon följer en soppåses väg från dumpning till handelsvara i en miljardindustri.

Dessutom: Måns Adler – en svensk videohjälte i krigets Syrien, helikopterskidåkning är den ultimata kicken, Systembolagets vd Magdalena Greger om varför de börjar med hemkört, matfilosofi med sex svenska toppkockar och Fares Fares på modetripp i Los Angeles.

Samt: Mauro Scoccos favoriter, Alex Schulmans ikon, Jan Gradvall om tågresor, Maria Lindholm om konspirationsteorier, hur doftar kärlek?… och mycket mer.